فرهنگی و هنری

اگر خودمان، داستان خود را نگوییم، داستانی را که دوست دارند به جایش قالب می‌کنند/ جشنواره ملی مطبوعات بیرون از تهران برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از ایسنا، محمدرضا نوروزپور پنجشنبه ۱۵ آبان در آیین اختتامیه نخستین جشنواره مطبوعات و رسانه‌های غرب کشور با تأکید بر نقش تعیین‌کننده رسانه‌ها در فضای امروز، گفت: «جنگ امروز، جنگ روایت‌ها و تصویرسازی‌هاست، هر کسی بتواند روایت خود را زیباتر و مؤثرتر منتقل کند، او در این نبرد پیروز است.» 

او افزود: «در دنیای امروز حقیقت را «می‌سازند» و رسانه‌ها هستند که با روایت‌گری و تصویرسازی، ذهن و واقعیت اجتماعی را شکل می‌دهند. اگر ما تصویر درستی از خود و جامعه‌مان نسازیم، دیگران همان تصویری را خواهند ساخت که مطلوب خودشان است، نه واقعیت ما.» 

نوروزپور با اشاره به نقش روایت در ساخت واقعیت، افزود: «امروز بسیاری از زشتی‌ها با ابزار رسانه زیبا جلوه داده می‌شوند و بسیاری از زیبایی‌ها نادیده گرفته می‌شوند. مسئولیت رسانه‌های داخلی آن است که تصویری درست و منصفانه از ایران، مردم و دستاوردهای کشور به جهان مخابره کنند.» 

او با اشاره به حکایت معروف سعدی درباره «قلم در کف دشمن است» گفت: «همان‌طور که سعدی قرن‌ها پیش اشاره کرده، اگر قلم در دست ما نباشد، دیگران تصویر نادرست از ما خواهند ساخت.» 

نوروزپور افزود: «این سخن امروز هم مصداق دارد رسانه‌ای که روایت خود را نتواند بسازد، قربانی روایت دیگران می‌شود.» 

معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه عنوان کرد: «یکی از روش‌های ثابت در رسانه‌های غربی، «دیوسازی» از دشمن است، یعنی زیبا را زشت و زشت را زیبا نشان دادن. هرچقدر هم ما قوی و زیبا باشیم، اگر در روایت‌سازی ضعف داشته باشیم، در نگاه جهانی زشت جلوه خواهیم کرد. بنابراین رسانه‌های داخلی باید توانایی روایت مثبت از خود را تقویت کنند.» 

او اضافه کرد: «در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، رسانه‌های ایرانی عملکردی بی‌نظیر داشتند و تصویری از ایران متحد، منسجم و مقاوم را به جهان مخابره کردند. همین انسجام رسانه‌ای نقش مهمی در عقب‌نشینی دشمن و پذیرش آتش‌بس داشت.» 

نوروزپور تأکید کرد: «نقد، ذات روزنامه‌نگاری است اما نباید همه ژانر رسانه‌ای در نقد خلاصه شود. تمرکز بیش‌ازحد بر جنبه‌های منفی باعث کاهش اعتمادبه‌نفس ملی و تضعیف امنیت روانی جامعه می‌شود. رسانه‌ها باید در کنار نقد، به تقویت امید و روحیه ملی نیز توجه داشته باشند.» 

به گفته او، سیاست جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمرکززدایی از پایتخت و حمایت از جشنواره‌های مطبوعات منطقه‌ای است.

نوروزپور افزود: «بر همین اساس، جشنواره ملی مطبوعات در مرکز برگزار نخواهد شد تا ظرفیت استان‌ها فعال شود و رشد روزنامه‌نگاری محلی تقویت شود.» 

او اضافه کرد: «هدف رسانه‌های کشور باید روایت دقیق، درست و امیدآفرین از واقعیت‌های جامعه باشد تا تصویر ایران در افکار عمومی جهانی بر پایه حقیقت و عزت شکل بگیرد.» 

۲۴۲۲۴۲

منبع

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا